Budskap från min guide, november 2018

Idag tänkte jag och min guide bjuda på tre olika budskap från The Oracle Cards Sacred Rebels. Dem som vill är självklart välkomna att tolka korten på egen hand, men detta är vad min guide meddelar er. Välkomna!

 

          

Nr 1                                                        Nr 2                                                     Nr 3

 

Kort nummer 1

Min guide och kortet ber dig att se bortom kaoset i ditt vardagliga liv. Det är som om vi inte ser skogen för alla träd. Kom ihåg att stillhet alltid finns inom dig, även i situationer som känns väldigt intensiva. Detta orakel kort har ett meddelande till dig. Se till vad ditt hjärta vill, vad du längtar efter att göra, mer än vad dina tankar säger till dig att du bör eller inte kan göra. Våra tankar kan göra en höna av en fjäder, även om vi ibland tror att oro skyddar oss. Kortet säger att en problematisk situation snart kommer att lösa sig på bästa sätt för alla inblandade – och dina tankar kommer att börja följa ditt hjärtas vägledning.

Kort nummer 2

Min guide och kortet ber dig att komma ihåg att vi inte kan knuffa en situation framåt bara för att vårt ego vill ha snabba svar. Om vi blir pushade framåt mot vår vilja, får ultimatum eller måste besluta oss under tidspress, säger vi ofast nej. Min guide säger att det är dags för stillhet nu, inte agerande. Meditera kring situationen och du kommer att få ditt svar.

Kortet ber oss att minnas den gamla historien om vinden och solen som slog vad om vem av dem som kunde få en ryttare att ta av sig sin kappa. Vinden blåste så hårt han kunde, men ryttaren slöt bara sin kappa hårdare om sig. När solen försökte och började värma marken och ryttaren med sin mjuka och tålmodiga värme, öppnade ryttaren upp sin kappa och tog till slut av sig den. Meddelandet till dig är att villkorslöshet behövs i den situation du frågar om. Fråga “vad kan jag ge i den här situationen?” Känn skillnaden på “vad kan jag ge” – mot frågan “vad kan ja få”

Solen ger och ger oss värme och ljus varje dag, utan att be om något i gengäld. Tacka saker omkring dig, tacka för solen, vinden, vattnet, de saker du tar för givet i ditt liv, som ditt hem, att vi har rinnande vatten, en spis att laga mat på etc. Tacksamhet för de saker som fungerar i ditt liv, kommer att bringa in mer att vara tacksam för. Tacksamhet har en av de högsta energier som går att uppnå, men en ännu högre energi än tacksamhet är att välsigna något, dig själv, din partner, en situation. Testa! Säg “jag välsignar den här situationen” och se hur det känns i kroppen. Oftast känns det underbart!

Kort nummer 3

Min guide och kortet säget att du antingen varit i en storm, är mitt i den eller så kommer den snart att komma.

Om du har varit mitt i en storm av något slag en tid, är situationen på väg att förbättras. Stormen är på väg att bedarra. Det kan även vara så att en storm har byggts upp inuti dig, och du har nu ingen annan väg att gå, än ut ur en situation som inte längre gagnar dig. Om du inte ännu är i en storm – och inte vet vad denna stormiga situation handlar om, kommer kortet med en förvarning till dig. Du kommer snart att finna dig själv i en situation där nu behöver göra ett plötsligt val. Bli inte rädd, se möjligheterna istället, den stormiga situation som kommer, blir efter en tid till något väldigt bra. Din andliga övning just nu, är att finna stillheten i varje situation som du befinner dig i. Vi kan finna stillhet i alla situationer, även om det inte känns så. Och kom ihåg – inga regnbågar kan bildas utan regn.

En bra övning för dig som valt detta kort är följande: Stå upp. Ta några djupa andetag. Sträck upp armarna i luften och säg “mina guider och änglar, jag ber er om er hjälp nu. Jag vill ta emot alla presenter och goda situationer som är menade för mig i det här livet. Jag öppnar upp mig själv för allt gott. Jag vill ta emot allt gott, jag välsignar allt gott som är på väg in i mitt liv. Och för att goda saker ska kunna komma in i mitt liv, är jag villig att släppa de situationer som inte längre gagnar mig.”

Kram på er/Liv