Skyller du på andra?

Två frågor: 1) Vad bör du vara rädd för idag, 2) vems fel är det?

Underbara Brené Brown forskar kring sårbarhet och skam och menar att dessa två frågor, vad vi bör vara rädd för och vems fel det är, blandas upp med känslan att vi aldrig är bra nog, trygga nog etc. Brené menar att när vi känner att vi inte är bra nog, trygga nog etc så känner vi i grunden skam.

Alla människor har grundläggande behov av att känna tillhörighet och att bli älskade, men många av oss sätter en rustning kring hjärtat varje dag för att inte bli sårade. Fungerar det? När saker vi inte önskar ska hända ändå händer, blir många av oss förkrossade trots att vi försökt skydda oss.

I den här fina videon talar Brené om vad som händer i oss när vi försöker skydda oss från att bli sårade och skyller på andra – och vilka negativa konsekvenser det får för oss själva. Kram på er!

Stor kram, Liv

Om du vill ha vägledning av mig, finns jag på Tarotguiderna som vägledare 98#, se min profil här.

Ha en fortsatt fin vecka!